fredag 31 juli 2009

Slut på sommarlovet

Nu var det tyvärr slut på mitt sommarlov. Det är så tråkigt eftersom jag haft så mycket tid att virka under ledigheten och så börjar jag mitt sommarjobb på Åland på måndag... Eller jobb och jobb det är praktik så jag får dessutom nästan inget betalt för jobbet jag gör. Men jag ska i alla fall få pröva på hur det är att jobba som biolog sen kanske jag vet om det är det som jag vill jobba med då jag blir stor. :) Vi får hoppas att 3,5 veckor går fort och så får jag ju vara ute i skärgården vilket ju också är riktigt trevligt.

Sen sist så har jag bara varit på sommarstugan och solat, badat, plockat bär och fiskat. Vi fick ingen fisk men frysen är i alla fall fylld med blåbär och röda vinbär. Ja och förra helgen var vi och titta på stora båtar på Tall Ship Races.Hela ån var full av båtar.

Den största båten var en rysk båt.

Det har också blivit mycket virkat. Jag har virkat några katter för att kunna skriva ner mönstret och utveckla det lite. Men katterna får ni se bild på en annan dag. Idag blir det en bild på mamma sköldpadda och babysköldpadda. Planen var inte att göra en babysköldpadda men garnet räckte inte till en större.
Virknålen följer med till Åland men jag planerar att virka rutor till en stor mysfilt under tiden jag är där. Det är nog ett långtidsprojekt men jag klarar ju mig inte utan att virka en hel månad. Dessutom är kappsäcken redan fylld med regnkläder och stövlar så jag får inte plats med så många garnnystan... Datorn följer också med så jag kan blogga och följa mina favoritbloggar :)


tisdag 21 juli 2009

Fisk

För en tid sedan beställde jag Ana Paula Rimolis bok "Amigurumi Two", där finns en hel del fint som jag skulle vilja virka. Jag började med att virka flygplanet men det hann jag tyvärr inte fota innan det adopterades bort. Denna fisk är också från Rimolis bok. Fisken hann jag ändå fota innan han simmade iväg på nya äventyr.

Idag har vi varit till botaniska trädgården. Jag var på jakt efter några nya orkidéer eftersom hela tre stycken hamnade i soporna igår :(. De säljer sticklingar/delningar av olika växter där (jag tänkte inte stjäla), men de hade inga orkidéer alls till salu :(. Men vi tittade iallafall på en hel massa fina växter tyvärr hade jag inte kameran med mig. Vi var även till ett underbart mysigt café som heter Ruissalon Kahvila (=Runsalas café, Runsala är en ö utanför Åbo). Framförallt är det ett väldigt fint café men man får även stora kakbitar som dessutom är billiga!

I morgon återvänder jag till sommarstugan så det blir lite paus i bloggandet igen.

måndag 20 juli 2009

Hemma igen

Nu har jag återvänt till civilisationen och dessutom har jag en ny och fungerande dator så nu ska jag visa lite vad jag gjort den senaste tiden.

Det här har varit min utsikt de senaste 3 veckorna.
Nåja tyvärr har ju vädret inte varit så bra men några dagar på stranden har det blivit iallafall. Till kvällen har det ändå oftast varit möjligt att beundra solnedgången.


Det har varit underbart att kunna vara ledig och bara göra allt det som hör sommaren till. Det är säkert 10 år sedan jag senast var ledig en sommar så jag tycker jag har varit värd det. Dessutom har jag fått min första medalj någonsin förra fredagen. Vi var och springa ett "minimaraton" på 13km (eller 13,7km rättare sagt) det var stekhett ute och halva sträckan var i skogen så det var otroligt tungt men i mål kom vi! Visserligen sist men alla andra var vana löpare så jag är bara nöjd med att vi kom i mål. Alla fick medalj, men det var ändå min första medalj nånsin :)

Virkat och sytt har jag ju givetvis också gjort. Jag tänkte visa lite i taget eftersom jag i Augusti skall åka iväg på praktik på en biologisk station och kommer då knappast hinna virka speciellt mycket. Men jag vill ju ändå hålla bloggen vid liv så därför sparar jag lite bilder till augusti också.

Jag börjar med att visa en bild på den amigurumi som såldes först på marknaden.
Jag är ingen "kattmänniska" så jag har inte virkat nån katt förrän nu. Jag blev ändå ganska nöjd med resultatet så jag är lite sur över att jag inte skrev upp mönstret då jag virkade den...


Nu ska vi ut och springa i regn-rusket. Hej så länge!

tisdag 14 juli 2009

Jag lever ännu

Ja nu har jag stått på marknad i dagarna tre. Vädret var inte det bästa och på fredag var det blåsigt och riktigt kallt men på lördag blev vädret fint. Vi hade också bokat bord till söndagen men vi orkade helt enkelt inte sälja en dag till det var så påfrestande att stå ute så många timmar. Det var lite spännande att se om nån ville köpa mina saker och mycket skrämmande att höra vad folk sade och tyckte. Men det var mest positiva kommentarer jag fick så det var trevligt. Och nog ville folk köpa mina amigurumin och smycken också. Jag hade inte förväntat mig att sälja så mycket som jag gjorde så det var en positiv överraskning. Så nu är det julmarknader som är nästa...
Har ännu heller inte möjlighet att ladda upp bilder men i slutet av nästa vecka kommer det!
Hej så länge!

måndag 6 juli 2009

Sommar och sol

På torsdag börjar marknaden och jag har hunnit få det mesta gjort som jag har tänkt mig. Bildbevisen kommer som sagt senare eftersom internet här på stugan inte är det snabbaste precis. Här har varit väldigt kallt och regnigt de senaste dagarna så det har passat perfekt att sitta inne och sy och virka.
Jag är lite dålig på att kommentera era bloggar men jag kikar nog in hos er emellanåt. :) Det är ganska skönt att vara datorfri ibland också.
Ha det så bra!

Kanske gillar du:

Related Posts with Thumbnails