fredag 30 oktober 2009

En fundersam kanin

En liten fundersam kanin har blivit klar. Han ser ju inte ledsen ut som mina andra kaniner men lite fundersam tycker jag åtminstone att han ser ut. Och kanske lite ensam... Färgen på svansen är lite missvisande. Den är egentligen mer rosa än vad den ser ut på bilden:).
Som tur så gillar Imma att sova väldigt mycket så jag har hunnit virka en del fast jag inte trodde att jag skulle hinna med sådant. Nu håller jag på att provvirkar mitt drakmönster så om ett par veckor ska det nog också finnas i shopen!

Ha en trevlig helg!

onsdag 28 oktober 2009

Knapp-mössa

En till knappmössa har blivit färdig. Den har legat halvfärdig i säkert ett år eftersom det gula garnet tog slut och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Jag virkade till en kant i mörkblått och sydde på lite gula knappar.
Imma tyckte dock att jag var lite konstig som stod och fotografera en mössa! Så hon klättrade in i bokhyllan och gömde sig där medan jag fotograferade...Bilden är lite suddig men det gäller att vara snabb när man fotograferar henne för annars blir det bara ett svart streck :D...

tisdag 27 oktober 2009

Tips om utlottningar!

Tyvärr går mycket av tiden till lilla Imma och studier så virkningen blir lite lidande för tillfället. Några utlottningar skall jag iallafall tipsa om:).
Hos Mia stickar kan man vinna garn, hon firar sin bloggs ett års dag. Klicka på bilden för att komma till utlottningen.
Hos Bessemess kan man vinna tyg för Bessemess' blogg har haft 10 000 besökare. Klicka på bilden för att komma till Bessemess' blogg.

lördag 24 oktober 2009

Imma har kommit!

Igår hoppade vi på tåget och hämtade hem vår nya familjemedlem. Idag har vi igen återvänt hem och denna lilla tjej fick följa med oss.Hon är väldigt snäll och lugn men enligt uppfödaren var hon den vildaste i kullen, så vi får se hur länge lugnet varar :). Än så länge är det rätt spännande här hemma hos oss, speciellt eftersom det bor små svarta pudelvalpar i våra speglar som följer efter en :|

Nu skall jag krypa ner under täcket. Är så trött efter alla tågresor och det finns en risk för att jag inte får sova så mycket inatt:).

tisdag 20 oktober 2009

Knappörhängen...

...gjorde jag några par av i förra veckan. Dom är ju egentligen till julmarknaderna men jag tyckte min shop behövde en liten påfyllning så nu finns dessa örhängen också i shopen. Klicka här så kommer du till min shop.


Den här veckan har jag fullt upp med skola och en massa arbeten som skall lämnas in. På fredag åker vi nämligen och hämtar vår nya familjemedlem. Så det finns en risk att det kommer en och annan valpbild sedan :)

söndag 18 oktober 2009

Kattmönstret klart!

Idag har jag äntligen haft tid att arbeta med kattmönstret och fått det klart! Jag har fått många mail med förfrågningar om mönster och svarat att det nog är på kommande :). Till näst ska jag ta itu med drakmönstret. Jag har äntligen skaffat mig Paypal konto och snart även en Etsy shop... Detta mönster är dock på svenska så Etsy får vänta en stund ännu. Jag vill redan nu informera att man även i liten skala får sälja katter gjorda efter mönstret. Men då vill jag att man skriver att det är Sofia-Sobeides mönster och länkar till min blogg (eller ifall man säljer på marknad skriver min bloggadress någonstans). Inte så mycket begärt med tanke på hur mycket jobb jag har lagt ner på att göra detta mönster, eller hur? :)


Vill du virka en katt?Klicka på bilden för att komma till min shop!

En annan fråga till mina bloggläsare eller andra som kikat in. Snart börjar det bli dags för 10 000 besökare utlottning som jag har utlovat. Den stora frågan är vad skulle ni vilja vara med och tävla om?

lördag 17 oktober 2009

Knapparna i användning

En mössa har blivit klar. Modellen blev väl inte riktigt som jag hade planera den i mitt huvud. Den är virkad i halvstolpar men aviga som av någon underlig anledning blev aviga...


Ha en trevlig lördag! :)

torsdag 15 oktober 2009

Min egen knappsamling!

Nu har jag fått en alldeles egen knappsamling :). Jag skrev ju för en tid sen om hur jag tycker om att rota runt bland knappar och att jag skulle vilja ha en egen liten samling. Jag lade bud på två påsar med olika knappar på huuto (finska motsvarigheten till tradera) och jag fick dem väldigt billigt! Tidigare har jag köpt knappar i en liten knapp-butik och det är väldigt dyrt. Dessutom tycker jag det är kul att kunna använda lite återanvänt material.
Jag blev stressad för jag kom på att det bara är 1,5månad kvar tills jag ska sälja på marknad igen och jag har ju nästan ingenting att sälja! Jag hade tänkt att det skulle vara kul att ha nån slags visitkort med länken till min shop. Kollade vad dom kostar att beställa och jag tyckte det var lite väl dyrt plus att det ju är lite mer kul med handgjorda kort då det ändå är handgjorda saker jag säljer. Jag ska ännu se om jag skulle hitta nån fin stämpel som man kunde ha bredvid namnet så att det inte ser så tomt ut.

tisdag 13 oktober 2009

Kärlek vid första ögonkastet...

Ja det var det då dessa två hittade varandra.

Mys på mormorsrutor


Killen är den samma som i tidigare inlägg. Tjejen är virkad enligt samma mönster men hon fick ögonfransar istället för ögonlock. Mönstret är mitt eget.


Jag har varit försvunnen en tid. Det beror på att jag läst till tentor men nu är de över så jag kan andas ut och virka lite igen. I helgen var vi dessutom och kollade på Melodi Grand Prix (de finska uttagningarna till lilla melodifestivalen) eftersom min systers son var med där. Dom var super duktiga, så duktiga att dom kom vidare till finalen i Stockholm!! Om ni vill höra låten så hittar ni den här .

onsdag 7 oktober 2009

Utlottningar

Bessemess har en utlottning där man kan vinna en fin halsduk/krage. För varje deltagare i utlottningen skänker hon 3kr till rosa bandet! Klicka på bilden för att komma till utlottningen.Mia som har "En kreativ liten blogg" kan man vinna hennes amigurumi-bok och ett litet hemlispaket. Klicka på bilden för att komma till hennes utlottning!

tisdag 6 oktober 2009

Filt

Sambon har börjat klaga på att han fryser så vad kan jag göra annat än virka en filt åt honom så han har något att värma sig med :). Eller ja jag har nog länge planerat att virka en filt åt oss men det är ju ett ganska stort och dyrt projekt. Idag var jag ändå och köpa lite garn till min favorit garnaffär (där får man känna på alla garn helt ifred). Vi bodde faktiskt tidigare i samma hus som den garnaffären! Tur att jag inte virkade så aktivt då för det kan hända att det hade blivit dyrt för mig...Filten kommer att virkas i en massa olika gröna nyanser. Vårt hem är ganska grön-svart så det kommer passa bra hos oss. Hurdana rutor jag ska virka den i vet jag inte ännu, helt traditionell mormorsrute-filt kommer det inte att bli men ändå något som man kan virka i bitar.

Nu kallar tent-läsning men senare ikväll kanske jag får börja på min filt :).
Ha en trevlig kväll!

måndag 5 oktober 2009

Beställd kanin


En beställd kanin har blivit klar. Hon ska flytta till en liten flicka som gillar rosa. Det är nog första amigurumin som jag virkar som inte är i en "riktigt" färg. Jag är ganska tråkig och virkar alltid djur i sådan färg som dom på riktigt är. Men en rosa kanin med fluffig mjuk svans är ju aldrig fel det heller :). Jag brukar oftast brodera en rosa mun men den syntes inte så bra på rosa garn och en brun mun liknade mest en mustasch så hon fick en pink mun istället.


Hon är ganska stor, hela 28cm då hon står.

Hej så länge!

söndag 4 oktober 2009

Bilvirkning

Denna mössa virkade jag igår i bilen på väg hem från mina föräldrar. Den är virkad i en av Novitas höstnyheter Puro i färgen "frusna tranbär". Jag gillade egentligen inte alls varken garnet eller färgerna första gången jag såg dem men jag tycker det blev riktigt fint då färgerna går ton i ton. Garnet är 100% ull så varm borde den också vara.

Några utlottningstips

Beata firar 1000 besökare och lottar ut en meter av vardera av dessa tyg. Klicka på bilden för att komma till utlottningen!

Urmodern firar att hon bloggat i två hela år och lottar ut boken "Livets aviga och räta" av Kate Jacobs. Klicka på bilden för att komma till utlottningen!

fredag 2 oktober 2009

Restgarn och knappar

Jag är hemma hos mina föräldrar en sväng. Jag brukar alltid rota runt bland mammas restgarn och plocka med mig en plastkasse full varje gång. Det jobbiga är att jag aldrig hinner virka upp en hel påse innan jag hämtar hem mer...Knappar brukar jag också köpa då jag kommer hem till föräldrarna. Det finns en affär här som säljer små påsar med knappar billigt. Jag skulle egentligen vilja ha en samling med en massa knappar som jag kunde botanisera i varje gång då jag behöver knappar. Jag har budat på några små knappsamlingar på en auktions-sida så kanske jag snart har en egen liten samling. Kanske lite konstiga vill-ha begär jag har som vill ha en knappsamling! :)

Kanske gillar du:

Related Posts with Thumbnails