söndag 29 november 2009

Julmarknad

Trots min stress inför den första julmarknaden hann jag göra allting klart. Eller nåja några halvfärdiga projekt blev inte klara men mycket hann jag i alla fall få färdigt. Det var dåligt med folk (enligt min mamma som varit där många år tidigare). Jag är ändå riktigt nöjd med försäljningen. Det var mest örhängen och amigurumis som såldes. I somras då jag sålde på marknad glömde jag helt att ta bilder. Igår hann jag inte riktigt för folk kom och köpte redan innan marknaden egentligen hade öppnat och jag hade hunnit ställa i ordning allt. Men ett foto hann jag i alla fall ta.
Här ser det nästan redan lite tomt ut, några hade hunnit bli sålda innan jag tog bilden. Lejonet sydde jag öron på i bussen på väg till marknaden, han är "obloggad" och eftersom han inte blev såld ännu ska jag ta bättre bilder och blogga om honom senare. Den rosa kaninen fick också följa med på marknad eftersom köparen aldrig hörde av sig mer då den skulle betalas. Väldigt tråkigt att göra en specialbeställning som jag försökte göra klar så fort som möjligt, hitta ett passande garn osv. Alla tycks inte riktigt förstå att det är handarbeten och att man faktiskt lägger ner många timmars tid och arbete på dem. Nåja den kaninen har i alla fall hittat ett nytt hem och det är jag glad för:). De små nallarna längst fram har min syster virkat.

Hoppas ni hade en trevlig lilla jul. Jag var ensam med Imma och tittade på MGP nordic. Det gick tyvärr inte så bra för mina favoriter The Black White Boys men dom var i alla fall absolut bäst! Och dom är ju otroligt duktiga killar som har kommit så långt! :)

Ha en trevlig söndag!

onsdag 25 november 2009

2,5 dagar kvar...

till julmarknad... Och jag har inte hunnit göra allt jag tänkt. Garn har tagit slut, mitt pärl-lager sinar, halvfärdiga projekt är spårlöst försvunna och jag borde läsa på tent. Så egentligen får jag inget gjort för då jag läser på tent stressar jag för att jag inte får något gjort till marknaden och då jag virkar/syr/gör smycken stressar jag för att jag borde läsa på tent... Tentan är först om en vecka så den hinner jag ju läsa på senare.


En blå liten kanin har i alla fall blivit färdig. Han ser ut att sakna något så om jag hinner ska han nog få ett litet plagg eller någon annan detalj.
Jag kommer att ha ännu mer stress de första två veckorna i december så vi får se hur mycket jag hinner blogga. Men jag lovar fotografera det jag gör så får jag blogga om det efteråt sedan. Min shop kommer jag att fylla på efter marknaderna ifall jag har nåt kvar :). Den observante har kanske märkt att besöksräknaren börjar närma sig 10 000 och jag har ju utlovat en utlottning. Den kommer tyvärr också få vänta till efter julmarknaderna för jag hade tänkt lotta ut något som blir osålt. Så det är det som avgör vad vinsten kommer att bli.

Ha det så bra i höstmörkret!

måndag 23 november 2009

Smycken

Jag har gjort lite smycken som jag tänkt blogga om i flera dagar. Men det har alltid hunnit bli mörkt ute innan jag kommit mig för att fotografera dem... Smycken har varit det som jag sålt bäst av på marknaderna tidigare så denna gång hade jag tänkt att jag skulle förbereda mig väl och ha mycket smycken med.
Smyckena högst upp till vänster är ett halsband och armband i memory wire. Jag har aldrig använt mig av det tidigare och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det är jätte enkelt att göra smycken med det och mesta delen av arbetet går till att trä pärlor. Jag gillar mer att göra smycken där man får vända och vrida på silvertråd och använda sig av kedjor. Men det positiva med memory wire är att smyckena passar alla eftersom de inte har något lås. Klicka på bilden så blir den större.


söndag 15 november 2009

Tillökning i drakfamiljen

Nu har en liten drakunge krupit ur sitt ägg. Dom växer otroligt snabbt dom där drakungarna! Lite blyg var han till en början. Idag samlades hela familjen Drake ute i trädgården för att ett familje-fotografi skulle tas. Visst ser det ut som en lycklig liten familj?Drakungen är virkad efter samma mönster som de andra men med mindre virknål och tunnare garn.

lördag 14 november 2009

Drakmönstret är färdigt!


Nu har jag provvirkat, finslipat och fotat klart och är nöjd med mitt drakmönster. Nu finns det till salu i min shop. Klicka här för att komma till shopen där du hittar mera information om mönstret.

Jag kan även meddela att det blivit tillökning i drakfamiljen. Den lille har hittills varit lite för blyg för kameran men vi ska se kanske han vågar ställa sig framför kameran i morgon :).

Ha en trevlig helg!

tisdag 10 november 2009

Ofrivilligt uppehåll

Ja det har varit ett litet ofrivilligt uppehåll i både pysslandet och bloggandet. Delvis beror det på studier och mycket jobb men också på att ju Imma tar mycket av min tid just nu:). Kortet är taget för ca en vecka sedan och hon har växt SÅ otroligt mycket sedan dess.Men visst är hon söt?

Det är också endast ett par veckor kvar tills jag skall sälja på julmarknad! Och jag har inte fått så mycket gjort som jag hade velat och tänkt. Men de kommande veckorna kommer jag försöka få lite mer gjort till det för jag har det lite lugnare i skolan nu också. Idag har jag iallafall gjort "Sofia Sobeide" lappar att fästa örhängen i.

De kommande veckorna skall jag förhoppningsvis överösa er med färdiga alster:)


Kanske gillar du:

Related Posts with Thumbnails