torsdag 31 december 2009

Etsy-köp

Jag har gjort mitt första köp på Etsy. Har länge kollat och dreglat över saker där men inte vågat köpa men då jag såg detta fina tyg kunde jag inte låta bli. Jag fick också med bomullsband med fina hus på eftersom hon levererade tyget senare än hon lovat. Tyget kommer ända från Kina men det tog ändå inte så värst länge innan paketet hittade upp hit. Tyget är köpt av Apples and Eggs, hon har en massa fina tyg i sin shop! Ikväll kommer jag att jobba och sedan ska jag bara vara hemma och fira nyår. Imma har ju inte varit med om nyår tidigare så vi tänkte att det är bäst att hon får vara hemma i trygg miljö så är raketerna säkert inte så farliga. Det är första nyåret på länge som jag bara är hemma, men det ska bli riktigt skönt ändå:). Några nyårslöften har jag inte (utöver det där gamla vanliga att träna mer och äta hälsosammare), jag ska ändå försöka att låta bli att köpa garn och annat pysselmaterial under januari månad... Får se hur det går :)...

Jag önskar alla läsare ett Gott Nytt År!

onsdag 30 december 2009

Böckerna

I år bestod min önskelista i princip bara av böcker och specifikt virkböcker, vad annars? Listan var lång men jag fick i alla fall två av böckerna som fanns med på listan plus en annan fin pysselbok. Pysselboken hittade jag hemma hos min mamma innan jul och då kollade jag igenom den och ritade av lite mönster, det var nog inte meningen att jag skulle ha hittat den :). Men det finns mycket fint och inspirerande i den boken också.

De två virkböckerna är "Crochet bouquet" av Suzann Thompson och "Anna kaikkien kukkien kukkia" (eller på engelska heter den "100 flowers to knit & crochet") av Lesley Stanfield. Båda är fina och har en hel massa blommor i sig. Jag föll speciellt för solrosen med knappar som finns i "Crochet bouquet", den har jag redan virkat men den väntar på att få knappar. Jag har en stor glasvas med restgarn och de kommer att komma till användning då jag virkar blommor.
Den tredje boken jag fick har en hel massa olika pyssel i sig, allt från ljusmålning, papperspyssel till smycken och sydda saker. Den heter "Lahjoja rakkaudella" och är skriven av Eva-Marie Wilken, den finns endast på finska och danska enligt vad Adlibris hittade.

tisdag 29 december 2009

Jag firar 10 000 besökare!

Nu drar jag igång utlottningen för att fira att bloggen haft 10 000 besökare (eller egentligen är det 11 200). Och vad passar inte bättre än en ängel såhär i juletider. Ängeln är virkad i bomullsgarn efter eget mönster och hon har barnsäkra ögon (men jag rekommenderar henne inte för barn som stoppar saker i munnen).
För att delta i utlottningen:
*lämna en kommentar till detta inlägg, glöm ej din mail-adress ifall du kommenterar som "anonym"
*låna gärna bilden och länka med den ifrån din blogg. Även ni som inte har blogg och därför inte kan länka till utlottningen är hjärtligt välkomna att delta:).

Utlottningen avslutas tjugondag knut, alltså den 13.1


söndag 27 december 2009

Julklappar

I år hann jag inte göra alla de julklappar jag hade tänkt så det blev en hel del köpta. Min mamma fick ett par örhängen och ett halsband, en systerdotter fick en liten väska med ett trassel-hjärta halsband och en annan systerdotter fick en virkad apa. Smyckena har jag tyvärr inte fotograferat och den lilla väskan har jag redan bloggat om. Apan däremot fick visa upp sig i snön för att bli fotograferad. Mönstret till den kommer från min absoluta favorit amigurumi-virkare nämligen Elisabeth Doherty och hennes bok Amigurumi! : Super happy crochet cute. Jag har haft boken länge men detta är första amigurumin jag virkar ur den. Hennes amigurumin är så fina så det var roligt att pröva virka efter hennes mönster. Mönstret var dock inte det lättaste och därför har apan legat halvfärdig rätt länge. Men jag är nöjd med resultatet och så var den lilla flickan som fick den också.
Min jul var riktigt mysig och trevlig. Jag fick många virk- och pysselböcker (bloggar om dem senare) och en massa annat fint. Virkböckerna var båda sådana med mönster för virkade blommor så jag har virkat en hel del blommor under julhelgen. Hoppas ni har haft en trevlig och fridfull julhelg.

Tips om utlottning

Sunnas blogg firar ett års-dag och lottar ut en söt lovikka-mobil-vante. Klicka på bilden så kommer du till hennes utlottning!


tisdag 22 december 2009

God Jul!

Jag håller fortfarande på att försöka virka ihop de sista julklapparna. Ska fota dem innan jag ger bort dem så att jag kan visa dem åt er sedan. Jag vet inte om det kommer att bli fler inlägg innan jul så jag passar på att önska alla mina läsare, och andra som kikar in, en riktigt God Jul! Hoppas ni har det trevligt med vänner och familj under julen och hinner pyssla och virka lite också :)


Jag återkommer efter julen. DÅ ska jag lägga upp min 10 000 utlottning (eller 11 000 är det egentligen).

Ha det så bra så länge!

lördag 19 december 2009

Tävlingstips

Hos PysselGrottan kan man vinna detta pärlset i bruna nyanser. Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

fredag 18 december 2009

Börsar

Kvällen innan marknaden satt jag och sydde, limmade och klämde ihop börsar. Tyvärr blev ändå ingen av dem sålda (endast av mina gamla börsar). Dom är så söta om jag får säga det själv:), speciellt den med kaffepannorna. Kan hända att jag behåller den själv om den inte blir såld.Jag kommer att lägga in dem (+ två andra börsar som jag visat tidigare) i shopen under dagen.

Idag ska jag handla julklappar och förhoppningsvis få alla köpta. Några håller jag på att virka så de ska jag försöka bli klar med också:)

torsdag 17 december 2009

Uppdatering

Drakfamiljen har separerats och det är endast mamma drake som finns kvar. Hon sitter nu i min shop och väntar på att hitta ett nytt hem.

onsdag 16 december 2009

Min kreativa mamma

Min mamma var också med på marknaden. Eller det var väl jag som var med henne på marknad. Hon har ju i många många år sålt på julmarknader. Hon stickar en hel massa, virkar, målar och nu till julen gör hon pepparkakshus. Några bilder på hennes uggletavlor och strandskvalp.Det kanske är lite svårt att föreställa sig hur små husen är men de är bara 3-4cm höga. Så tänk hur pilligt det är att måla dem!!

tisdag 15 december 2009

Ännu en julmarknad avklarad

Tidigt på lördag morgon packade jag väskan och Imma och åkte iväg på julmarknad. Det gick lite sämre för mig denna gång men trevligt var det i alla fall. Lite onödigt var det dock att stressa och vara vaken långt in på nätterna dagarna innan...

Bland annat sydde jag två väskor med veck. Lägger upp bilderna även i tutorial inlägget. Dessa har legat halvfärdiga en tid och ännu har jag några som jag inte hunnit sy klart.
I morgon ska jag fylla min shop med det som blivit osålt och så ska jag dra igång min utlottning i dagarna. :). Lite annat obloggat har jag också att visa men det får också vänta till en annan dag.

torsdag 10 december 2009

Lugnet efter stormen

Nåja storm och storm i alla fall en hel del skolarbete och tentor är avklarade nu. Jag har haft slutspurt med studierna nu innan julen så jag har inte hunnit göra mycket annat än studera. Idag har jag ännu min sista tenta sen får jag jullov! :) Det är en hemtenta så jag skall försöka skriva den fort så hinner jag kanske sy lite ännu idag. På lördag är det ju dags för marknad igen. Lite sur är jag för att jag har så mycket i skolan just nu så att jag inte har hunnit göra så mycket till marknaden.

Idag bjuder jag på en bild av en nyvaken Imma-Pimma. Hon blir 15 veckor i morgon! Tänk så fort tiden går. Då hon kom till oss så hade vi köpt en bulldog från Ikea åt henne, den var nästan tredubbelt större än henne och det var hennes absolut favorit leksak. Nu är hon nästan lika stor som bulldogen så vi var tvugna att köpa ett större kramdjur åt henne. Det blev än jätte stor elefant. Den brukar hon släpa omkring i lägenheten och sova bredvid. Snart är hon väl större än elefanten också...

Jag har varit lite dålig på att kommentera hos er och svara på frågor. Men bara tentor och marknaden är över ska jag ta itu med det:).


lördag 5 december 2009

Julgran

Jag har kollat runt en hel del på fina kreationer av filt och länge tänkt pröva på att göra något själv. Kolla t.ex. in Skunkboy Creatures hennes pingviner är ju bara för söta! Fast de är nog inte av gjorda av filt... Eftersom det väl börjar närma sig jul (fast jag inte har hunnit tänka på det eller få nån julstämning ännu) så började jag med ett enkelt projekt nämligen en julgran.Hittade även användning för mina knappar :).

Hoppas ni har en trevlig helg! Min helg kommer mest att bestå av jobb och tent-läsande men förhoppningsvis ska jag hinna klämma in lite mer kreativ sysselsättning också.

torsdag 3 december 2009

Nu är det vår!

En liten fågel har byggt bo i vår yucca palm, det måste väl betyda att det är vår eller? Kanske det bara är en lite förvirrad liten fågel?
Tre små ägg har hon lagt i sitt lilla bo.

Hon är så liten och snabb, det var inte långa stunder hon satt stilla så jag kunde fotografera henne.

tisdag 1 december 2009

Lejon nummer två

Idag har jag fotat lejonet på nytt och tänkte visa lite bättre bilder på honom. Men alltså det är ju mörkt nästan dygnet runt så det hann börja skymma innan jag fotade honom så bilderna blev ändå lite mörka... Jag längtar åtminstone till ljusare tider eller snö kunde ju pigga upp lite det med.Det var lite problem med att virka honom eftersom garnet (som jag hittat hemma hos min kära mor) tog slut då jag hade virkat allt utom en arm och öronen. Nåja hon skickade lite mer av garnet per post åt mig. Sedan då jag skulle virka manen så tog också det garnet slut men det hade jag inte mer av så jag fick helt enkelt virka en ny man i ett annat garn... Men till skillnad från mina andra amigurumin så är han åtminstone glad och nöjd :).


Kanske gillar du:

Related Posts with Thumbnails