tisdag 22 februari 2011

Mormorsrutefilt / Granny square blanket

På mina tågresor har jag suttit och virkat mormorsrutor. Det har blivit en hel del och jag har hopp om att jag äntligen kommer att lyckas göra en hel filt! Än så länge har jag 109 rutor. Virkar ihop dem alltefter. Har inte riktigt bestämt mig för hur stor jag skall göra den så jag vet inte hur många rutor till det blir.

I have been crocheting granny squares on my train rides. I have made a lot of them and I'm pretty sure that I will actually manage to finish this project! I'm not sure how big I'll make it but right now I have 109 squares.

Allt garn är restgarn eller garn som jag har köpt för en billig peng på loppis. Det vita i kanterna har jag dock köpt som nytt. Det går ju åt en hel del garn men på detta sätt blir inte kostnaderna för filten så stora.

Most of the yarn I've used is scrap yarn or yarn that I've bought at flea markets. The white yarn is new though. So the yarn expenses have been pretty low for this one.

11 kommentarer:

 1. Snygg! Kanske kan jag ge mig på en filt till eller två när jag är klar med den jag håller på med nu. Det är ganska skönt att ha något att pilla med...

  SvaraRadera
 2. Jättefint ser det ut att blir. Vad kul att du kommer få ihop till en hel filt :)

  SvaraRadera
 3. Hittade precis till din blogg och vad roligt det var att se dina mormorsrutor! Håller nämligen själv på att virka en pläd av mormorsrutor, ett riktigt evighetsprojekt... Men jag gillar rutorna som blir som små avslutade projekt i sig och går relativt fort att göra. Sist jag räknade hade jag 176 rutor men det blir nog en del till för jag vill ha en rejäl pläd som man verkligen kan krypa upp under i soffhörnan och ha det varmt och gott.

  SvaraRadera
 4. Så fint det blir - många rutor!!

  SvaraRadera
 5. Tåg är urbra! Har suttit och stickat många timmar, men jag får alltid för mig att folk tittar så konstigt på mig... Din filt blir jättefin!

  SvaraRadera
 6. vansinnigt läcker, va duktig du är som virkar ihop efter hand, jag gjorde en hel drös med rutor men det blev så himla trist att fästa trådar och virka ihop så jag gav upp

  SvaraRadera
 7. Ja, det där med att få ihop till en hel filt är mäktigt. Den blir helt underbart fin. Jag försöker också virka ihop allt eftersom. :)

  SvaraRadera
 8. Så fin!!! Hur virkar du ihop rutorna?

  SvaraRadera
 9. Hej! Vilken underbart vacker filt!

  SvaraRadera

Kanske gillar du:

Related Posts with Thumbnails